Forskning viser, at du kan sænke de skadelige stresshormoner i kroppen og stoppe strømmen af negative tanker, ved at fokusere på det, du er taknemmelig for?
På mange måder er vi programmeret til at tænke negativt. Noget vi mennesker brugte tilbage i tid for at overleve. Det behøver dog ikke være sådan, for du kan træne din hjerne, så du får flere positive tanker og følelser.
Når krop og sind er fyldt med positive tanker og følelser, højner du dine chancer for at modstå stress.
Taknemmelighed er en af de stærkeste følelser, der kan modstå din evne til at tænke negative tanker. Derudover får det os til at fokusere på det vi har eller kan, modsat det vi ikke har eller ikke kan – noget der også kan være med til at mindske følelsen af bl.a. utilstrækkelighed.
En lille øvelse jeg selv bruger, er en taknemmelighedøvelse, hvor jeg hver dag skriver 3 ting ned, som jeg er taknemmelig for. Stort som småt.
Når jeg laver øvelsen, er jeg ofte taknemmelig for al den støtte, interesse og hjælp jeg får i forbindelse med min lille forretning. Jeg er dybt taknemmelig, når jeg mærker og oplever, at andre vil mig det absolut bedste.
En kæmpe tak til alle jer der hjælper mig med teknik, sparring, ideer, henvisninger, likes, delinger af opslag, anbefaler mig til kunder osv osv. I betyder alt for mig og min lille forretning.
Der er rigtig meget, jeg er taknemmelig for i mit liv, og det er der sikkert også i dit, hvis du bevidst fokuserer på det – eventuelle kriser, modgang og stress til trods.
Har du tænkt på, hvad du er taknemmelig for i dag?
Luk menu