Vi har alle muligheden, eller skal vi kalde det friheden til, at vælge vores fokus. Vil du have et positivt fokus eller vil du have et negativt fokus i løbet af din dag?

Vælger du at fokusere på det tørre brød i morgenmads-buffeten eller vælger du at fokusere på de smukke omgivelser med havudsigten, når du er på ferie?

Vi har alle tørt morgenbrød og smuk havudsigt i vores liv. Det har bare stor betydning, hvad du vælger at fokusere på – for det får du mere af.

Din underbevidsthed styrer dine tanker, men dit fokus er bl.a. med til at bestemme, om du har negative eller positive tanker.

Hvorvidt du tænker negativt eller positivt, har stor betydning for den mængde af energi du bruger på dine tanker. Derudover har dine tanker afgørende betydning for din indre tilstand, dit humør, dine følelser, dit sprog, din adfærd, dine handlinger og meget mere.

Du kan gennem dit fokus træne din hjerne til at vælge positive tanker over tid. Det er både helt fantastisk, men også en smule skræmmende. Du bestemmer derfor i virkeligheden selv, hvilket fokus du vil have – tørt morgenbrød eller en smuk havudsigt.

Lad mig give dig et par tips til, hvordan du kan ændre dit fokus, så du får flere positive tanker:

1. Bliv bevidst om dit tankemønster. Spørg evt. andre hvad de oplever hos dig, hvis du ikke selv kan gennemskue det – om du mest tænker eller snakker om det positive eller negative.

2. Tag en beslutning om at det skal være anderledes.

3. Træn dit positive fokus. Øv dig i at fokusere på de gode ting i din hverdag. Når der opstår en negativ tanke, så find en positiv modtanke og sig den højt for dig selv mange gange (der skal mange gentagelser til over tid, men det virker).

Nogle gange kan det være nødvendigt, at få en smule hjælp til at ændre sit fokus og dermed sine tanker – det lyder måske så let, når jeg skriver det her, men for nogen er det en større proces.

Luk menu