De fleste stressramte jeg møder, har over tid skabt sig en usynlig skillelinje mellem hoved og krop.

En skillelinje der gør, at vores programmede hjerne oftest tager den fulde styring over os, uden at involvere kroppens signaler. Mange af os handler efter normer, regler, overbevisninger, krav, forventninger osv. uden nødvendigvis, at have den energi der skal til. Vi kommer derfor ubevidst til at ignorere kroppens signaler, som vi egentlig burde registrere og handle på.

Vores krop er superintelligent. Den fortæller os, hvad vi kan og bør, og den husker til tider hvad vores hjerne glemmer (eller fortrænger). Vores krop og sind er tæt forbundne. Hvis vi formår at balancere mellem, hvad hjernen vil have os til og hvad kroppen vil være med til, så er chancen for et liv uden stress og mistrivsel meget større.

Jeg har selv været et “hovedmenneske” i mange år. Efter at have genskabt kontakten mellem krop og hoved, har jeg fået adgang til et indre fintfølende kompas i kroppen, der i den grad guider mig hver dag. Mit kompas gør, at jeg nu handler efter, hvad der først og fremmest er godt og vigtigt for MIG – og dermed har jeg nu energi og overskud til, at være det oprigtig glade og positive menneske jeg ønsker at være.

Hvis du er et ”hovedmenneske” og ønsker at arbejde henimod at genskabe kontakten til kroppen, så får du her et par tips:

Qigong – min absolut favorit! Det at gøre Qigong har en magisk indvirkning på samspillet mellem krop og sind.

Mindfulness – er du stresset, så start med Bodyscan. Mindfulness er en god metode til at træne evnen i at registrere og være til stede i nuet – og acceptere det, som er.

RO RO RO – så længe du kører i et højt tempo, og der aldrig er ro omkring dig, vil du sandsynligvis ikke kunne mærke din krops signaler. Vi er forskellige, så det er individuelt hvor meget ro vi behøver.

Pauser og mentale timeouts – giv dig selv tid til at koble af flere gange i løbet af dagen. Ægte pauser, hvor du foretager dig noget, der tanker dig op med energi og hjernepauser, hvor du giver din hjerne fri et øjeblik.

Ophold dig i naturen – vores evne til at registrere og sanse er bare bedre i naturlige omgivelser.

 HAR DU LYTTET TIL DIN KROP I DAG ? 

Luk menu